Precho: hoogtepunt van het 3de trimester

Al vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest in handen hebt, is zwanger zijn leuk. Ja, je hebt kwaaltjes, maar die nemen we er toch allemaal graag bij? Je weet toch op elk moment voor wie of voor wat je het doet? Je geniet van alle kleine dingen in functie van je baby: de geboortelijst, het geboortekaartje, de doopsuiker, de echo’s, …
En elke zwangerschap probeer ik even tijd te nemen voor iets ontspannend voor mezelf. Vorige zwangerschap liet ik een uitgebreide gezichtsbehandeling doen en deze zwangerschap koos ik voor een zwangerschapsmassage.

Hopelijk zien jullie mijn stoppels niet 😉

Dat deze tweede zwangerschap niet mijn beste zwangerschap is, is ondertussen algemeen geweten. Ik heb sinds enkele weken veel last van mijn bekken. Tijdens mijn eerste zwangerschap wist ik niet eens wat mensen daarmee bedoelde ‘pijn aan de bekken’. Ik had geen idee waar je dan pijn zou moeten voelen. Dat weet ik nu dus wel, dus mijn kennis anatomie is weer bijgeschaafd.
Ik weet ondertussen ook dat zwanger zijn gelijk is aan voeten zo lelijk als Crocs hebben. (bestaat dat eigelijk nog, Crocs?) Ik moet eerlijk toegeven, dat zou op dit moment best handig zijn, dat past altijd, toch?
En zo ging ik zaterdag ook naar mijn allereerste zwangerschapsmassage. Met dikke voeten én stomme teensleffertjes. Ik zeg nog tegen Paulien (zaakvoerster van Precho): “het is mijne dag niet vandaag”. Ondanks het mijne dag niet was, had ik best wel zin in mijn massage. Ik had op hun website gelezen dat dat wonderen zou doen voor dikke voeten.

Ik mocht naar een gezellige kamer gaan die vol kaarsjes stond en werd opgefleurd met een heerlijk ontspannend muziekje. Als ik nog geen trouwring rond mijn vinger zou hebben, zou Jelle elk moment uit een deur kunnen komen en me ten huwelijk vragen.

Ik mocht me uitkleden, maar mocht mijn lingerie aanhouden. Dat vind ik zelf toch altijd wel comfortabel bij een massage. En toen kwam het moment waarop ik besefte: ik heb stoppels op mijn benen. Ideaal moment… Ik probeerde er niet teveel aan te denken, dat was best moeilijk, maar oké. Toen ik op mijn rug mocht gaan liggen en ik door had dat “de massage-prinses” haar massage ging starten, heb ik het losgelaten. De eerste minuten was ik nog non-stop aan het denken: genieten Jolien, niet nadenken, stop met nadenken, geniet, … maar uiteindelijk nam “de massage-prinses” alles over. Mijn denken, mijn lichaam, … Even vergat ik na te denken en ik genoot voor de allereerste keer deze zwangerschap van mijn dikke buik.
Er was enorm veel interactie tussen de baby en mezelf. Vervolgens ben ik ook bijna 10 keer in slaap gevallen, zo zenn was ik.
“de massage-prinses” had oog voor elk lichaamsdeel: tenen, voeten, benen, buik, vingers, handen, armen, rug, nek, hoofd, … Ze nam ook voor alles heel erg haar tijd. Ik heb op geen enkel moment het gevoel gehad dat ze iets ‘snel-snel’ wou afhandelen.

Mijn eerste woorden na de massage waren: “mag ik jou mee naar huis nemen?” (Zij kan echt toveren met haar handen!)

Mijn conclusie: we investeren allemaal in nét iets te dure babykleren, in die ene mooie kinderwagen of dat -veel te dure- eetsetje in bamboo-materiaal. We investeren in ons leven iets te weinig geld aan zelfzorg. En net dat is zo belangrijk! Uiteindelijk mogen we niet vergeten dat we 40 weken lang onze babytjes moeten klaar stomen voor deze wereld en dat kan best uitputtend zijn.
Ik heb echt nog nagenoten van de massage. Ik was ontspannen, heb ongelofelijk vast geslapen die nacht en had veel minder last van opgezwollen voeten. Ik weet nu dus wat ik mijn toekomstige zwangere vriendinnen cadeau moet doen!

Praktisch: Ik liet mijn massage doen bij het nieuwe filiaal van Precho in Herentals. Sinds kort hebben ze niet alleen een filiaal in Antwerpen, maar ook in Herentals. Ik ging er trouwens ook al drie keer langs voor een pret-echografie ook. Je kunt zelfs beide combineren: een massage én een pretecho. Dubbel-plezier!
PS. Ook een fijn cadeautje om je zwangere vrouw eens te verwennen. Pluspunten gegarandeerd!

De eerste beelden van onze toekomstige dochter

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *