TIP: cheeky wipes – ik ben overtuigd!

Ik ben overtuigd en ik ben niet de meest gemakkelijke om te overtuigen. (Al zeg ik het zelf)

Toen onlangs een collega papa was geworden van hun eerste kindje, waren we druk aan het overleggen over een gepast cadeautje. Een andere collega was heel enthousiast over de cheeky wipes en stelde dit als cadeautje voor. Ik had er al héél veel over gehoord en gelezen, maar had ze nog niet in gebruik. Na een tijdje bleek die collega heel enthousiast te zijn over ons cadeautje (ja, het pakje had enkele maanden vertraging, kleine R at ondertussen al groentepapjes) besloot ik ook om mij een pakket te bestellen. Ik had namelijk wat ‘struggle’ met mijn vorige alternatieven:

 1. De wegwerp snoetenpoetsers 

De wegwerp exemplaren vond ik absoluut niet handig in gebruik. Ik moest vaak 6 doekjes gebruiken om alles schoon te maken. Die doekjes ruiken ook allemaal super chemisch. Het lijkt bij sommige doekjes alsof ik Jules heb ondergedompeld in een bad vol zure fruitsap (ik lieg niet!)

Het ene doekje is natuurlijk het andere niet. Er waren er betere, maar dat waren dan ook weer de duurdere. De ene stonk, de andere was te klein en te dun.

De doekjes waren echt mijn ding niet. Een haat/liefde-verhouding, maar ze zijn nog steeds handig voor onderweg! (Ik kies voor deze van Nivea)

 1. Microvezeldoekjes uit de keuken

Daarna ben ik overgestapt op vodjes uit de keuken. Dus telkens na het eten, maakte ik een (proper) microvezeldoekje nat en veegde ik Jules zijn mondje en handjes daar mee af. Doordat je op een dag wel wat doekjes gebruikt, en ik geen mega voorraad heb van die doekjes. Was er dus al snel een probleem. Langs de andere kant vond ik het idee van er enerzijds mee te poetsen (poetsproducten, …) en anderzijds Jules mee te ‘wassen’ maar een beetje vreemd. Oké, ik was ze wel op 60° – maar dan nog.

 1. Washandjes

Daarna ging ik gewoon voor een simpel washandje, maar aangezien die vaak bij de badhanddoeken boven in de kast liggen. Kun je het probleem dus al raden. Ik had ze nooit binnen handbereik. Zeer praktisch.
(Ik vind trouwens ook een washandje niet handig in gebruik!)

Dus toen mijn collega zo enthousiast was, ging ik naar Blabloom en kocht mij een pakket cheeky wipes (mét ecocheques trouwens, bedankt werk-van-manlief). Ik heb ze nu enkele dagen in gebruik en ik vind ze geweldig. Zonder zever. Ze zijn geweldig handig, ruiker super lekker (een huid-vriendelijke olie), zijn heel zacht en zijn goed voor het milieu. Ik moet eerlijk zijn dat ik ze ook niet super duur vond, als je er bij stil staat dat ze wel wat jaren meegaan.

Jules vindt het ‘afveegmoment’ nog steeds niet leuk (understatement!). De doekjes verrichten (jammer genoeg) geen wonderen, maar hij is wel snel proper en heeft daarna geen doordringende (vieze) geur op zijn gezichtje hangen.

Ik overweeg om mezelf ook de set met ‘poepdoekjes’ aan te schaffen. Al moet ik nog een beetje wennen aan dat idee. Hierover later meer.

“De cheeky wipes volgens Jules”

 • Vuil
 • Vuiler
 • Poetsen
 • En weer blij… (het geween tussen stap 2 en stap 4 negeer ik even! ;-))

IMG_4206 2

PS. Dit is géén reclame, ik ben zelf super enthousiast. 🙂 

4 thoughts on “TIP: cheeky wipes – ik ben overtuigd!

  1. Er zit één potje in het pakket, maar ik kocht nog eentje extra. Ik wissel graag af. 😀 Ook met mijn eigen parfum 😉

 1. Ik twijfel hier al heel lang over maar heb net het pakket billendoekjes en snoetendoekjes besteld! Zeker met een 2de op komst lijkt het me financieel een pak voordeliger en beter voor hun snoetjes en billetjes.
  2 weken geleden nog zag de poep van mijn zoontje enorm rood dus hopelijk is dat met deze doekjes verleden tijd. En wasjes draaien we toch genoeg ;).

  1. Ik beloof je oprecht, je gaat hier geen spijt van krijgen. Ik was heel twijfelachtig in het begin. Maar zo blij. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *