Smeren of zonnebril: keuzes

Wat is er beter op een maandagochtend dan naar buiten kijken en de zon in 50 tinten rood zien opkomen? Niks!

De zon en ik; wij zijn beste vrienden. Dankzij de zon kan ik mijn meest favoriete accessoire dragen: mijn zonnebril. Geen dure anti-wallencrèmes voor mij, ik zet gewoon mijn zonnebril op en ready to go.

De laatste weken is het druk op professioneel vlak. Ja, ook leerkrachten kunnen het druk hebben. (Voila, weer wat flauwe leerkrachten mopjes bespaard)

Vandaag moest ik enkele bedrijven gaan bezoeken voor mijn leerlingen. Eenmaal aangekomen, zet ik mijn zonnebril af en bekijk ik mezelf in de achteruitspiegel. Ik kijk, ik kijk nog eens en nog eens. Ik begin als een gek aan mijn huid te trekken. Ik wring het in alle mogelijke bochten, maar niets is minder waar. Ik heb mijn eerste rimpel. Knal tussen mijn beide wenkbrauwen. Kom op, ik ben amper 25 jaar? Vijventwintig jaar! Slechts 10 maanden mama en de (uiterlijke) kenmerken van weinig slaap en een druk leven komen al tevoorschijn.

Het toeval treft dat ik mij vorige week mijn eerste anti-rimpel crème heb aangeschaft. Zou dat ding misschien rimpels maken, zodat ik meer crème ga kopen? Zou wel slimme marketing zijn.  Of zou het komen door de vermoeidheid? God mag weten waaraan ik dat ‘ding’ te danken heb. En hoe meer ik er op let, hoe meer ik frons, hoe meer rimpel ik heb. Een vicieuze cirkel.

Ik reinig nu elke avond als een bezetene mijn huid (dat deed ik tot vorige week niet, gevolg, ik zag er uit als een panda na het douchen) en ik heb wat extra crème op dé plek gesmeerd. In de hoop dat dat ding ’s morgens verdwenen was. Op miraculeuze wijze ofzo. En anders is er nog de zonnebril. Niet alleen goed voor donkere kringen, wallen, maar ook voor rimpels! Dus laat die zon maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *