Romantiek in de Ardennen

Ik mis het soms wel mijn dikke buik. Nu ja – ik bedoel hiermee mijn buik mét baby. De buik zonder baby, haat ik.

Ontelbare keren ging ik in het openbaar over mijn buik ‘aaien’. In de hoop dat iedereen zou door hebben dat ik zwanger was en niet gewoon ‘bijgekomen’. De eerste 20 weken was er 0 buik te zien en ik vond dat vreselijk. Ik wou stoefen met mijn baby. En hoe gek het ook klinkt, ik vond het fijn om ‘dik’ te zijn.

IMG_5804

(20 weken zwanger)

Die dikke buik ligt nu ongeveer bijna 9 maanden achter mij (9 months in, 9 months out).
En ik kan besluiten dat ik na 9 maanden absoluut niet meer blij ben met mezelf en me eerder slecht voel over mijn lichaam. Daarom werk ik er aan. De knop is omgedraaid, het heeft even geduurd, maar ik ga er nu echt voor. Ik heb voor mezelf besloten dat er minstens 15 kilo af moet. De eerste 3,5 a 4 kilo gingen redelijk vlot. Ik ben gemotiveerd om die andere er ook nog af te krijgen.

En in het kader van mijn fameus project had ik een idee. Een géweldig idee, samen met manlief en baby naar de Ardennen. Een lange wandeling met de slee. Het klonk heerlijk. Dus wij vertrokken richting sneeuw met slee, skipak en de mooiste moon-boots voor mezelf.

Geef toe, het klinkt tot hiertoe toch nog mega romantisch?

De eerste 500m was hij wat onwennig, maar we deden ons best om het voor Jules  zo leuk te maken. Lopen, zig-zag, lachen, sneeuwballen gooien. Hij keek toe, maar reageerde erg weinig. Ach, die komt straks wel los, dacht ik…
Nog geen 10 minuten later begon hij te zeuren. Een koekje dan maar. Dat koekje wou hij niet, zucht. (moeilijk kind!)
En toen gebeurde het onmogelijke… de slee kantelde om, met zijn snoet in de sneeuw. HUILEN, HUILEN, HUILEN. Yup, bad-mom x 1000. De volgende 4km heeft manlief Jules gedragen en ik sleurde met een slee, tassen, handschoenen, …
Nog nooit was ik zo blij om het einde van de wandeling te zien, ik begon er zelfs nét niet van te lopen.

DSC_0160  DSC_0167

Maar hey, ik was wel 1 kilo afgevallen na het weekend. Wie is er dan de winnaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *