Op dieet: status

Een tijdje geleden heb ik hier in geuren en kleuren meegedeeld dat ik op dieet ga. Dat ik niet meer blij was met mezelf (ben ik dat ooit geweest?) en dat er dringend wat kilo’s af moesten.

DSC_0715

Ik ben met mijn dieet begonnen rond 20 januari. Toen ben ik gewoon op mijn voeding beginnen letten. Iedereen weet wat goed of slecht is. Ik heb dus alle slechte dingen gebannen uit mijn leven. Goodbye ice tea green, goodbye chocolaatjes en goodbye boterhammekes met muizenstrontjes. Eind april zat het dieet weer op een kantelpunt, en ik zat op het punt om te hervallen in mijn oude gewoontes. Net wat ik niet wou, absoluut niet. Dus ben ik een andere weg in geslagen. Ik ben begonnen aan een protëinendieet. En dat laatste: daar heeft iedereen een mening over. Hoeveel mensen me al proberen te waarschuwen hebben. Uiteindelijk komen alle tips en goed bedoelde adviezen uit op hetzelfde: “Ga je dat gewicht achteraf wel kunnen houden?”
Wel ik heb geen idee, maar we zullen wel zien? Ik hoop van wel, en ik ga mijn uiterste best doen van wel. Maar ik kan niets beloven. Maar als je het niet probeert, dan weet je het toch niet?

IMG_0467
Sommige zeggen ook dat een protëinendieet je levensstijl niet laat veranderen, awel, dat vind ik sowieso niet waar. Ik denk veel beter na over de dingen die ik in mijn mond steek. Omdat ik zo weinig mag eten, denk ik na over wat ik wel mag eten. En op 10 weken heb ik één grote zonde begaan; een ijsje. Maar dat ijsje was het me waard. Een lekker ijsje in goed gezelschap. Ik zal niet meer grijpen naar een supermarkt ijsje dat eigelijk niet eens zo lekker is. Dat zijn de kcal toch echt niet waard? Ik kan nog zondigen, maar de producten die ik op dat moment eet, moeten echt de moeite waard zijn.

DSC_0418

Zo heb ik zin in sushi, dat is al 10 weken geleden. Maar ik wil alleen goede sushi. Geen sushi uit de supermarkt, écht lekkere van bij Zao Wang in Antwerpen. Die sushi is het me waard om even te zondigen. En natuurlijk heb ik moeilijke dagen en natuurlijk heb ik dagen dat ik wil opgeven. Maar mijn motivatie blijft nog steeds hetzelfde; het cijfer op de weegschaal naar beneden zien gaan, nieuwe kleedjes kunnen kopen en hopelijk binnenkort geen dikke mama zijn aan de schoolpoort.

IMG_0464

We gaan nog even door met het dieet, nog 7 kilo en ik kan het dieet stilaan gaan afbouwen. Terug naar een gewone, maar gezonde levensstijl. In fase 2 mag ik stilaan terug fruit eten en daar kijk ik zo hard naar uit!

Status op dit moment:

  • – 10 kg met bodystyling
  • – 15 kg met powerslim
  • = -25 kg sinds eind januari

En dat alles met heel veel dank aan mijn coach, Annick. En manlief. Vooral manlief. Hij heeft mij steeds getolereerd wanneer ik chagrijnig was. En geloof me, dat ben ik regelmatig geweest! 😉

IMG_0403

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *