Mama is jarig!

Mama is jarig, hiep hiep hiep hoera.
Iedereen is vrolijk en zing mee met ons van la la la la
Mama is jarig, hiep hiep hiep hoezee
Kijk daar is de slagroomtaart, kom eet een hapje mee mee mee. 

Ja! Ik ben jarig en ik vind dat zo ongelofelijk fijn! Al sinds mijn prille kleuterjaren is dat MIJN hoogdag. Al van kleins af aan onderzocht ik enkele weken voor mijn verjaardag het hele huis, elke kast, elke lade, … opzoek naar pakjes. Waar ik dan zéker 20 keer mee gingen schudden alvorens mijn dag was aangebroken. De dag voor mijn verjaardag sliep ik ook nooit, ik was zo benieuwd naar het verloop van de dag. Ik was dus meestal wakker voor mijn wekker afging.

Toen de gynaecoloog 2 jaar geleden sprak om mij in te leiden op 20/05, heb ik dit toch zeer dramatisch geweigerd – want ik wou zéker geen twee jarige in één gezin op dezelfde dag. Ieder van ons verdient zijn eigen speciale dag. (noem mij crazy!) (—> uiteindelijk ben ik 9 dagen vroeger ingeleid omwille van medische redenen) 

En nu, is het eindelijk mijn dag. Mijn verjaardag, 27 jaar. De laatste jaren waren best een rollercoaster: appartement gekocht – verloofd – getrouwd – zwanger – verbouwingen – bevallen – baby/peuter – huis gekocht – zwanger – hopelijk binnenkort bevallen.
En ondanks ik helemaal niet van rollercoasters hou, vond ik deze wel super tof. Ik ga dus nog steeds niet afstappen, maar de rollercoaster mag de komende maanden wel wat vertragen naar de snelheid van een ‘sightseeing-treintje’. 🙂 

Bij jarig zijn hoort lekker eten, berichtjes, kaartjes, feestjes, aandacht, lekker ontbijt en heel veel hoera’s! De cadeautjes die je dan ook krijgt, zijn mooi meegenomen. Vroeger wist ik nooit was vragen, want ja… ik had alles al. Ik kocht het gewoon zelf als ik graag iets wou en wachtte dan ook nooit tot mijn verjaardag. Door mama te zijn stel je je kinderen helemaal voorop en negeer je soms het gevoel van ‘dat wil ik nu eens zo graag voor mezelf!’. Ik koop wel nog heel veel: ‘dat wil ik nu eens zo graag voor Jules!’ (teveel) 

Maar nu: mijn verjaardag, de ideale kans op dat in te halen.
Toen Jules 3 maanden oud was, heb ik op een wandeling samen mijn iPhone laten vallen. Helemaal gebroken, in 100 stukjes. Door het nieuwe ritme van de newborn ben ik toen niet naar de winkel gegaan voor mijn scherm te laten maken. En nu 2 jaar laten, is mijn scherm nog steeds in 100 stukjes. Overal waar ik kom, vragen ze welke oorlog ik heb meegemaakt. In plaats van het scherm te laten maken, dacht ik aan een nieuw toestel: een betere camera én meer geheugen. Logisch; want ik heb binnenkort 2 schatjes van patatjes te fotograferen én te filmen. Ik heb mijn lesje nu wel geleerd, dus ik ga deze keer wel een hoesje gebruiken. Mijn nieuwe hoesje bestelde ik een maand geleden al via https://caseapp.nl 

Mijn zus koopt de afgelopen jaren steeds hetzelfde, nooit iets anders. Ik ben verslaafd aan zonnebrillen. Met een zonnebril zie je er altijd instant goed/beter uit vind ik. Op 3 seconden ziet niemand nog “ik-heb-een-poging-ondernomen-om-mijn-wallen-te-verbergen”-smink. Ook kun je in de stad nét iets beter ‘mensen kijken’ met een zonnebril. (Ohja, jullie doen dit ook, geef maar toe!) 

En van mijn mama kreeg ik mijn lang verwachte Josefina-luiertas! Die wou ik al toen ik zwanger was van Jules, maar iedereen zei dat een luiertas unisex moet zijn…. en weet je wat? Dat vind ik nu dus niet meer, op openbare plaatsen ga ik Jules altijd verschonen. Dus een mama-luiertas for the win!

Vandaag komen enkele highschool-vriendjes langs en eten we taart, mét kaarsjes die ik mag uitblazen. 

Dus zet de muziek maar aan, ik kom feesten! 

Ook jullie kunnen meefeesten. Bestel een hoesje of laptopskin op caseapp.nl met een kortingscode van -20%. Gebruik de code: JOLIENLA20 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *