Lijstjes, lijstjes, lijstjes, …

30 weken, ik ben dus officieel de laatste weken van mijn zwangerschap ingegaan. Ik zit dus gewoon in trimester 3 van mijn zwangerschap! (WOW!)
Op dit moment ben ik dus dagelijks bezig met het maken en aanpassen van lijstjes voor baby 2. Hoe hard ik ook uitkijk naar de bevalling, zo snel gaat ook de tijd. Afgelopen week had ik mijn allereerste paniekmomentje. Er moet nog zoveel gebeuren en in de weken voor de bevalling heb ik een actieve peuter 24u/24u te entertainen. Die combinatie gaf me stress! (Wellicht overbodig want heel veel andere mama’s deden het me voor)
Het helpt ook niet dat ik een controlefreak ben en alles graag netjes op orde heb voor de bevalling. Ik vond mijn blog wel de meest uitstekende plaats om nog wat tips te vragen én te delen. (Ik voel mij soms echt terug een first-time-mom) 

Wat moet ik zéker nog doen? En dan gaat dat niet alleen over praktische dingen, maar ook gewoon over kei leuke dingen. (Bij een baby zijn zelfs de nieuwe tetradoeken wassen een mega toffe gebeurtenis)
Ik wil graag mijn lijstje met jullie delen, zodat ik misschien jullie kan inspireren, maar zo kunnen jullie ook mij inspireren en overladen met tips en trics. (laat dus maar komen!)
Ik had niet verwacht dat ik best wel heel nerveus ging worden voor de geboorte van baby 2. Volgende week ben ik al 30 weken en dat vind ik persoonlijk de grootste mijlpaal van de volledige zwangerschap! Dan komen die ‘hoogzwangere’ maanden eindelijk in het verschiet. Dus: tips! 

Maand juni

 • Kraamgeld aanvragen, dit kon eigelijk al veel vroeger, maar ik heb dit wat laten liggen. Dus ik moet hier dringend werk van maken! 
 • Doopsuiker vullen: Bij Jules heb ik een deel laten vullen en een deel zelf gevuld. Nu ga ik alles zelf vullen. Oh! Wat ben ik tevreden over onze doopsuiker-keuze en het kaartje. Alles is zo meisje-meisje en daar slaagt mijn hart dus écht van over. 
 • Kinderkamers (x2!) decoreren: het allerleukste, maar wel duurste gedeelte! Een lichtje hier, een poster daar, een tapijt ginder. We houden de muren van onze kamers gewoon wit, dat bespaart ons gelukkig heel wat werk. 
 • Berging opruimen: niet echt spectaculair, maar ik moet kijken of mijn voorraad spaghettisaus-potten in geval van nood er staat.  
 • Kleertjes, dekentjes, … van de toekomstige dochter wassen (heerlijkste wasjes!) 
 • Zwangerschapsmassage: ik heb bij Precho al 2 keer een pretecho laten doen. De eerste keer was een geslachtsbepaling, ook al wist ik maar al te goed het geslacht. Toch wou ik van zovéél mogelijk mensen horen wat het geslacht was. En de tweede keer was het een 3D-echo. Bij Jules vond ik dat best wel een unieke ervaring, dat ik dit wel een tweede keer wou. In juni ga ik nog een keertje langs voor een zwangerschapsmassage. Mezelf volledig zenn laten maken zodat ik de wereld aankan voordat de hoogzwangere maanden écht aanbreken. Bij Precho hebben ze trouwens ook een baby-spa-centrum. Daar ga ik mezelf ook vaste klant van maken, eens de baby er is!
 • Al mijn spulletjes staan op de zolder van mijn ouders en grootouders. Tijd om die terug naar Hasselt te brengen!

Maand juli

 • Koffertje van de dochter en mama maken
 • Drinken kopen voor op de materniteit
 • Doopsuiker volledig klaarzetten (laatste afwerking!)
 • Park zetten
 • Pedicure + nageltjes laten lakken: ik vond niets zo essentieel als mooi gelakte nagels tijdens de laatste week. Bij Jules moest ik 10-tallen keren naar de monitor en werd elke keer blij als ik ze zag. Deze keer ga ik gel op mijn nagels laten zetten, dat blijft nét iets langer mooi. Voor het geval dat ik overtijd ga (wat ik ook wel vermoed) 
 • Alles klaarzetten op het slaapkamertje: pampertjes maat 1, babydoekjes, … 
 • Koken voor de diepvriezer 
 • Alles organiseren voor Jules, voor in-geval-van-nood. 

Maand augustus

 • Decoratie babyborrel bestellen + doopsel organiseren: wij kiezen er bewust voor om zowel de doop als de babyborrel redelijk snel te organiseren. Het grootste nadeel: je hebt na de bevalling niet meer super veel tijd om alles te regelen. 

Jullie kunnen het misschien al raden, maar ik kijk het hardste uit naar de 2 kleine momentjes me-time: de zwangerschapsmassage en de nageltjes! Heerlijk! 

One thought on “Lijstjes, lijstjes, lijstjes, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *