Jules werd twee

Jullie weten het ondertussen wel: Jules werd twee.
Toen Jules één werd was ik al vanaf februari bezig met de voorbereidingen voor het grote feest. Nu was dat een maand op voorhand, ik wil dus niet weten wanneer ik aan de feestelijkheden begin als hij 10 jaar wordt.

Twee jaar worden vond ik een stuk gemakkelijker, veel minder emotioneel dan die eerste verjaardag. Het was gewoon ongelofelijk leuk.

12 mei 

Op zijn échte verjaardags-dag trokken we richting Kaatsheuvel voor een dagje Efteling. Ik had wat bang voor de combinatie zaterdag én goed weer, maar op aanraden van enkele kennissen vertrokken we heel erg vroeg. We waren dus voor de grote drukte geparkeerd en aangekomen.
We begonnen met het verkennen van het sprookjesbos, op enkele attracties na, was dat -tegen mijn verwachtingen in- absoluut geen succes. Bij de meeste dingen had hij “mama, ang! mama, pakke!” Nu ja, die draak ziet er ook zo levensecht uit natuurlijk. De ezel die voor hem écht goud heeft gekakt vond hij ongelofelijk magisch, net zoals de sprookjesboom.

De rustige bootjes op het water dacht ik ook dat het een succes ging worden, maar niets is minder waar. Het was een succes voor de eerste volle 3 minuten – maar toen wou hij vooral gaan zwemmen in het water. Met man en macht hebben we moeite moeten doen om Jules in de attractie te houden. En god, wat duurde die attractie lang! Zo ging het ook bij de trein rond het park, leuk voor de eerste minuten, daarna stond zijn focus weer gericht op ‘verkennen’.

Attracties zoals de droomvlucht, carnaval festival, monorail en polka Marina waren dan weer wél een succes.
Ik had wel het gevoel dat het park 100 keer groter was geworden dan “toen ik klein was”. En we hadden eveneens het gevoel dat één dag te kort was voor een uitstapje naar de Efteling, dus misschien moeten we binnenkort nog eens een uitstapje plannen richting NL.

Dit was trouwens weer een uitstap waarop ik besefte: “ahjaaaa… ik ben zwanger en niet alles meer gaat zo vlot”

Als we op uitstap gaan eten we altijd boterhammen met ei! Nom nom!


 20 mei 

Op 20 mei kwamen al zijn lievelingsmensen richting Hasselt voor een klein feestje. Zijn (over)grootouders, zijn meter/tante, zijn (vele) nonkels en zijn neefjes/mijn petekindje waren allemaal van de partij. En guess what? Die hadden allemaal super fijne cadeautjes bij! Op het einde was hij het zelfs een beetje beu om al die cadeautjes open te doen en wist hij niet met wat eerst spelen.

Thema en decoratie

Ik koos voor ‘toekan’-feestje. Ik koos voor dit thema omdat ik die decoratie gewoon het leukste vond. Jules is eveneens zot van papegaaien en hij dacht dat de toekan een papegaai was. Dat was dus win-win. Moeder had weer punten gescoord.
Mijn toekan decoratie kocht ik bij studio lala. Ik bestelde al mijn decoratie al bij Studio lala. Ik heb haar ooit leren kennen via een workshop ‘cadeautjes inpakken’ en sindsdien fan van het eerste uur.

Tip: als je een bestelling plaatst en je woont in de buurt van Hasselt, ga dan je bestelling ophalen bij haar afhaalpunt. Hij is de allerbeste helium-ballonnen-opblazer die ik ken! Zijn helium ballon staat nog steeds recht! 

Ik bestelde nog wat extra decoratie en aanvullingen bij Smartphoto. Daar bestel ik al enkele jaren mijn foto-print-werk. We bestelde er onze save-the-date-kaartjes voor ons huwelijk, onze kerstkaartjes 2016 én 2017 en nu dus ook wat decoratie materiaal voor Jules’ feestje.

Ik had het idee om elk jaar een foto album te maken van het afgelopen jaar, het eerste jaar is me dat gelukt. Maar nu had ik daar precies niet de energie voor. Dus ik koos voor een kader met allemaal kleine foto’s. En eigelijk vind ik dat nu plots weer een veel beter idee, ik weet alleen niet of ik dat ga kunnen volhouden en vooral: waar ga ik al die kaders na het jaar ophangen? Het voordeel aan een kader is, dat je er dagelijks naar kijkt. Een boekje bekijk ik bijna nooit en ligt zo wat te verstoffen in de kast.
Ik bestelde eveneens nog een slinger met foto’s van het afgelopen jaar! Die vond ik zo leuk! Ik moet er zelf nog wat DIY-werk insteken, maar dat ging redelijk vlot. Het was een kant-en-klare kit.
Tot slot bestelde ik ook nog enkele bedankjes voor de gasten. Enerzijds wou ik ze bedanken omdat ze gekomen zijn en veel te leuke cadeautjes hadden meegebracht, maar anderzijds waren al mijn vaste babysits aanwezig op het feestje. En dat verdiende ook wel eens een luid applaus vergezeld met een klein cadeautje.

En, last but not least: won ik via de Instagrampagina van Lori (@lorimariette) een gepersonaliseerde verjaardagskroon bij Liezelijn. Ik had wel best héél veel meegespeeld met de actie, want ik wou écht winnen.

Bij deze een foto-verslag:

De ‘2-jaar’-kader met de bedankjes (Smartphoto) en de leuke decoratie van Studio Lala

 

De gewonnen kroon van Liezelijn

 

Let’s eat cake! (Made by Opa!)

 

Taaaaart! Met de kroon en de vlaggetjes van Smartphoto

 

Tot volgend jaar voor het volgende feestje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *