Jules: je peuter in het grote bed

Het moet gezegd: ik was er panisch voor. Jules en zijn bedje zijn de allerbeste vrienden. Jules en slapen zijn over het algemeen heel goede vrienden. (sorry aan alle leden van ‘team-no-sleep’) Hij werd om de één of andere altijd gelukkig van zijn bedje. Een soort van ‘baby/peuter-cave’ (hij heeft dus meer geluk, want manlief zou zijn eigen ‘men-cave’ wel willen)
Maar bon… het bed.

We hadden het bed in elkaar gezet op een snikhete zaterdagavond. Na enkele uurtjes samen gezellig zwoegen hadden we de relatietest weer met glans doorstaan. De dag nadien wou ik hem beginnen voor te bereiden en elke dag vertellen dat hij een nieuw bed heeft gekregen om dan uiteindelijk op onze vrije dag zijn middagdutje er in laten doorgaan.
Zondagavond vroeg ik een beetje ‘half-lachend’: Jules, waar ga jij slapen?
Zijn antwoord was helemaal niet half-lachend en bloedserieus: ‘DAA!’ en hij wees naar zijn nieuwe grote bed. Ik was er op dat moment helemaal nog niet aan toe (mentaal voorbereiden enzo) maar wou die kans niet aan mij laten voorbij gaan. Peuters kunnen namelijk heel wispelturig zijn en de volgende dag helemaal geen zin meer hebben. Ik ging dus met een bang hartje in op zijn voorstel.

Ik maakte zijn bedje gezellig en zorgde door middel van mijn zwangerschapskussen ervoor dat hij er zeker niet zou uitvallen. En uiteindelijk werd hij 11,5 uur later weer fijn wakker in zijn grote bed. Gewoon doorgeslapen, alsof hij nooit anders gedaan had. Ongelofelijk trots was ik en kon alleen maar denken: “wat een gemakkelijk kind hebben wij toch”
De eerste nachten waren best wel spannend:

* Gaat hij niet uit zijn bedje vallen?
* Gaat hij niet uit zijn kamer komen en zich ergens aan pijn doen?
* Wat als we het traphekje vergeten te sluiten… (PANISCH!)

Wij hebben het geluk dat Jules ons roept als hij wakker is, hij komt voorlopig niet zonder ons bijzijn uit zijn grote bed. Hij blijft gewoon mooi wachten en dat stelt me voorlopig nog wel gerust. Enkele weken later kan ik zeggen: ik ben zo blij!
Dat bed is dubbel natuurlijk, want je neemt een beetje afscheid van het tijdperk ‘baby’. Plots besef je dat hij nu echt wel groot wordt, maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen van het grote bed.

1) Het is het super fijn dat je geen peuter meer in of uit het bed moet tillen. (mijn zwangere buik vindt dit geweldig!)
2) Je kruipt ’s avonds gewoon mee in het grote bed om een verhaaltje voor te lezen of gewoon even heerlijk te snoezelen.
So-wie-so mijn lievelingsmomentje van de dag
3) Elke avond kun je op je knieën naast het bed gaan zitten en zoonlief spammen met 100 kusjes. Je kunt super makkelijk aan hem aan. Zonder dat je daar mega lenig voor moet zijn.
4) Het bedje is gewoon een stuk groter (90x200m) waardoor hij veel plaats heeft. Ik heb ook de indruk dat hij die plaats echt wel gebruikt om in te rollen.

Eruit vallen

Enkele tips die ik kreeg om het ‘eruit vallen’ te voorkomen zonder een bedhekje te plaatsen:
* Rol een laken/deken/handdoek op en leg dat onder het hoeslaken
* Leg het zwangerschapskussen onder het hoeslaken (Ik heb er 2, een rond model en een lange worst – ik gebruik nu de lange worst)
* Plaats een stoel voor het bedje
* Eventueel wat kussens op de grond (Ik gebruik voorlopig even de matras van het oude bedje)
* Neem een ‘zwemworst’ en leg dat onder het hoeslaken

Het bed

Na heel lang wikken en wegen kozen wij voor het mooiste bed ooit! (vind ik)
We kozen voor het Oliver Furniture bed van 90x200cm. We lieten dit op de geboortelijst zetten van baby 2 bij Het Land Van Ooit. De matras kochten we gewoon bij Ikea, net zoals de matrasbeschermer, hoofdkussen en lakens. Ik zou iedereen aanraden om voor een stevig en groot model te gaan. Zo kun je optimaal geniet van de voorlees- en knuffelmomenten.

Het moment

Ik vind niet dat er een juist moment bestaat. Bij ons begon, door de komst van baby 2, het een beetje te ‘dringen’. We hadden een deadline. Doe het vooral als je er zelf klaar voor bent.

Veel succes en geniet van de extra liefde dat het grote bed creëert. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *