Jonge mama 2.0

Aangenaam, ik ben Jolien en bijna mama van twee. (hoe zot klinkt dat? Ik kan het nog steeds niet geloven!) En ik word binnen enkele dagen 27 jaar en verjaren is het allerleukste wat ik doe! Mijn hoogdag, mijn taart en mijn kaarsjes. De kroon ben ik al ontgroeid, maar de slingers en bloemen horen er steevast bij. Manlief kan zich er helemaal niet zo druk in maken (tot grote ergernis van mezelf) 

27 jaar, bijna mama van 2, en nét daarom ben ik vandaag de dag een jonge mama, een heel jonge mama. In de crèche ben ik bij één van de jongste en bij mijn allerliefste vriendinnen de allereerste. En die vriendinnen die zijn geweldig, die tonen elke keer weer massa interesse in Jules en mijn zwangerschap. Ze leven super hard mee en ik kan ze al-tijd vragen als ik naar de kapper moet of een avondje weg wil. 

Ik heb een hele goede vriendin die niet super goed is in het beantwoorden van haar berichtjes. Je moet steevast enkele uren of dagen wachten op een antwoord, maar als ik haar stuur om op Jules te letten, krijg ik -raar, maar waar- binnen de 2 minuten een antwoord – en dat vind ik ongelofelijk hartverwarmend. 

Ik kan uren bij hun klagen, maar voor ervaringen en tips kan ik bij hun vaak niet terecht. Wat ik op zich ook vaak als voordeel zie: onze date nights gaan niet non-stop over kinderen. En dat is net zo heerlijk! 

Maar dus… die tips en die ervaringen waar ik naar op zoek was bij mijn eerste zwangerschap vond ik op Instagram. Allemaal mama’s (meestal iets ouder dan mij, maar zeker ook jonge mama’s) werden mijn instagram-vriendinnen. En daar draait het om: leuke échte verhalen, opgroeiende kinderen, grappige filmpjes en bruikbare tips. En ik moet eerlijk zijn, daar heb ik de afgelopen 2 jaar super veel aan gehad. Wanneer ik me even down voelde, kon ik wel bij iemand terecht voor een babbel of met vragen rond mijn zwangerschap, kon ik terecht bij mijn hoogstpersoonlijke kei toffe instagram vroedvrouw. 

Maar hoe mooi Instagram ook vaak is en hoeveel leuke gesprekken ik er ook al heb gehad. Maar ik besef maar al te goed dat het nog steeds maar sociale media is. En niet alles en iedereen even oprecht is.

En eerlijk is eerlijk:
Ik was onlangs door het dolle heen toen ik gecontacteerd werd na de aankondiging van baby 2 of ik een zelfgemaakt newbornpakket in ontvangst wou nemen. Natuurlijk stond ik hier te shaken toen deze ook effectief in mijn brievenbus viel. Maar eerlijk is eerlijk: ik sta binnen enkele dagen even hard te shaken wanneer manlief en zoonlief aan mijn bed ‘hoera’ staan te roepen. Of ook wanneer die ene vriendin langs komt met zelfgemaakte taart, dan slaat mijn hart pas over. En daar gaat het net om in het leven. Kleine dingen die je ontzettend gelukkig maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *