It’s the most wonderful time…

Binnen exact een maand is Sinterklaas al volop bezig met zijn terugreis richting het verre zonnige Spanje. Hij kan dan weer een jaar lang uitrusten in zijn paleis tussen de 100 mandarijnbomen en zich weer voorbereiden op zijn komst voor volgend jaar. Of hoe ik het mij als kind levendig voorstelde. (iets met veel fantasie)

Maar dus vanaf 6 december beginnen we allemaal massaal ons voor te bereiden op de ‘most wonderful time of the year’. We halen allemaal onze kerstboom van onder het stof en maken het extra gezellig. We hangen lichtjes op en maken 101 lijstjes.
Een lijstje voor het eten, de boodschappen en ‘last but not least’ voor de cadeautjes!

De dagen voor Kerstmis lopen de supermarkten overvol. Mensen jagen achter het lekkerste vlees. Ik noem dit echt jagen. (Ben je al eens in een supermarkt geweest tijdens de eindejaarsperiode?) Iedereen wilt het beste en lekkerste stuk. Mensen zouden in staat zijn om te vechten voor een goed uitziend stukje vlees.

De cadeautjes vind ik super moeilijk. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zot op cadeautjes geven én krijgen. Maar ik hou van nuttige cadeautjes. Ik maak mensen graag écht blij met hun cadeautje. Voor iedereen zoek ik daarom ook heel zorgvuldig een cadeautje uit. Ik wil iets geven waarvan ze zeggen: “net wat ik wou hebben!” Ik ben daarom al bezig van in de zomer met lijstjes te maken. Voor wie koop ik welke cadeautjes? Dit jaar geraak ik niet verder dan leuke cadeautjes voor Jules. Dat ziet er dus niet zo goed uit 🙂

Voor deze eindejaarsperiode zit ik maar met één grote vraag. Wat doe ik met mijn kerstboom? 

Ik ben zot van kerstbomen en de mooie ingepakte cadeautjes onder de boom (met dank aan Studio Lala!) maar mijn zoon heeft een grote liefde voor ‘ballen’. Elke ‘BA’ heeft hij gezien. Hij roept heel luid, wijst met zijn schattig vingertje en wilt als gevolg met elke bal gooien.

Dus wat zal ik dit jaar doen met mijn mooie witte breekbare ballen? Maken ze plaats voor kindvriendelijke exemplaren of moet ik hem leren dat hij er niet mag aankomen met als risico dat ik 2018 start met enkele kerstballen minder?

Dus mijn vraag aan jullie: hoe doen jullie het? Super benieuwd! 

(PS.: valt het op dat de vrieskou mij in kerststemming heeft gebracht?)

4 thoughts on “It’s the most wonderful time…

 1. Hou de mooie grote kerstboom met breekbare ballen maar plaats ook een adventskalender waarvan je elke dag een vakje kan openmaken. Vertel Jules dat hij niet aan de ballen mag komen maar elke dag een vakje mag openen en er een verrassing in zit. Bij ons lukte dit. Je kan ook een mini boompje met niet breekbare versiering in de speelhoek plaatsen. Dat is dan Jules zijn boom. Succes!

  1. Zou dat al pakken op 18 maanden? Ik merk op veel dingen dat hij dat ‘chanteren’ nog niet door heeft.
   Spijtig, zou wel handig zijn!

   Ik ga maandag eens kijken voor mijn kerstboom, ik begin er zin in te krijgen!

   Sowieso dat jouw tip volgend jaar wel gaat werken! en loveeeee adventskalenders!

 2. Grappig! Ik maakte dit weekend dezelfde bedenking: “oei? en wat met de kerstboom”. Ik vroeg zelf aan mijn man of we hem wel zouden plaatsen dit jaar. Heel vreemd dat ik zo een vraag stel want ik ben zo pro kerstbomen en sfeer in huis. Zijn antwoord is resoluut “JA!”. We gaan dus voor een kerstboom. Maar ik ga hem dit jaar versieren met meer lichtjes, denneappels, lint en eventueel plastic ballen (die wat hoger hanger 😉 ) – geen al te grote risico’s hier dus. SUCCES!

  1. Ik ga maandag eens kijken voor project kerstboom.
   Sowieso veel lichtjes! 😀 Ik heb er al zin in, ik hou je op de hoogte!

   xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *