HOORAY!

Jules wordt vandaag 1 jaar.

_MG_9462crop2 copy

Het is voorbij gevlogen, de tijd heeft absoluut niet stil gestaan.
Het voelt alsof ik vorige week op mijn fiets ben gesprongen richting het ziekenhuis om mijn bevalling in te leiden. (Yep; ik ben echt met de fiets gereden)
Elk detail, kan ik me nog zo voor de geest halen. Zelfs de schoenen van mevrouw de gynaecoloog. Of ja, haar “katsjoe botten”.
De woorden toen ze na mijn 24u durende arbeid uitsprak op haar plat kempisch: “We zijn toch blij dat de Jules er is”.

Jelle en ik hebben enorm genoten van de kraamtijd. Ons verblijf in het Jessa-ziekenhuis staat zeker in onze top 3 van leukste vakanties. Zo voelde het voor ons ook aan, als een vakantie.
De weken nadien zat ik op een roze wolk met een pracht van een baby. Tientallen keren ging ik trots flaneren door de stad met Julleman. Nog trotser was ik toen er stiekem enkele mensen in mijn draagmand kwamen piepen. Dat hoopje liefde had ik er uitgeperst, met een beetje hulp van een fantastisch medisch team en manlief. Want echt, 101 hartjes voor al die vroedvrouwen! Geweldige mensen zijn dat…

En vandaag loopt er hier een grote kapoen rond. Zoals ze op de crèche zeggen: “een gek spinneke”. En of het een patéke is?
Spelen in het toilet van de crèche, overal om eten bedelen, mee onder de douche komen staan (met zijn kleren), glazen omstoten, maar vooral het heel dramatisch wenen als hij zijn zin niet krijgt.
Hij is ook geobsedeerd door deuren, als een deur open is, moet die dicht. al-tijd. Geen enkele kast of deur mag open staan of hij begint luidkeels te huilen.
Ik kan niet geloven dat ik vandaag exact één jaar ‘mama’ ben. Een mama dat enorm trots is, maar ook ongelofelijk gelukkig. Op sommige momenten weet ik met mijn geluk geen blijf. Gelukkig om alle kleine dingen die ons overvallen. Jules die lacht naar mij vroeg in de ochtend, samen gaan zwemmen, samen spelen en samen giebelen.

_MG_9358a

Ik wist niet dat je iemand zo graag kon zien. Ik heb het ooit al eens gezegd: maar Jules graag zien, doet pijn – ongelofelijk veel pijn.
Ik geniet enorm van onze momenten samen. De vakanties zijn mijn lievelingsmomenten. Dag in, dag uit zijn we dan samen. We doen de leukste en gekste dingen.
De tijd gaat veel te snel (cliché!), ik zou de tijd soms willen doen stoppen, maar aan de andere kant kijk ik ook enorm uit naar de tijd die komen zal. Samen lopen door de velden, blazen tegen paardenbloemen en een wens doen. Samen de magie van Disneyland ontdekken. Samen fietsen. Samen knuffelen. Samen troosten. Samen op vakantie met het vliegtuig (spannend!). 1 ding is zeker:  wij zijn #teambestevrienden – de allerbeste vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *