Hij komt, hij komt.

Sinterklaas is vandaag aangekomen met zijn boot in Hasselt en daar ze we ongelofelijk blij om. Ik toch, Jules twijfelt nog een beetje. Hij had geen bang, maar neep me bijna dood als hij zwarte Piet zag aankomen.
Al van kleins af aan ben ik helemaal geobsedeerd door het hele 6 december verhaal. Speelgoedboekjes, brieven schrijven, schoenen zetten, … Ik word er écht enthousiast van. Als het aan mij lag, zouden de kindjes dagelijks hun schoen mogen zetten voor een mandarijntje, een brief of een stukje chocolade.

Jules begint het -hip hip hoera- stilaan een beetje te snappen. Hij kan de goed heilig man benoemen, kan een liedje zingen, weet wat hij brengt en wat hij daarvoor moet doen. Laat de magie dus maar beginnen!
De cadeautjes zijn fijn en voor de kindjes essentieel, maar de beleving rond Sinterklaas vind ik nog belangrijker. Een familiemoment van graag zien en graag gezien worden. Héér-lijk.
De komende weken beleven wij dus volledig de magie van Sinterklaas: 3 shows, de spiekpietjes-expo, een ontbijt en een persevent. Jippie! En daar ga ik van genieten, van al dat moois. Want het is een tijd die niet zo lang duurt, eens ze een jaar 7 a 8 zijn, kan het al voorbij zijn. Genieten to the max!

Ik krijg vaak de vraag wat er op de lijstjes van de kindjes staat en naar andere leuke cadeautips.
Ik begin met de lijstjes van Jules en Josephine, ik maak mijn lijstjes via lijstjestijd. (super fijn en handig platform!)
(Dit kopen wij natuurlijk niet allemaal, wij geven dit lijstje ook aan de mensen die erom vragen)

Jules (dit lijstjes is zowel voor Sinterklaas als Kerstmis he)

 • Een paraplu (hij denkt écht elke keer dat hij gaat smelten van de regen)
 • Winter sneeuw/regenlaarzen (hallo skivakantie!)
 • Zijn enige ontbrekende Paw Patrol voertuig, Rocky (weggooien? Natuurlijk niet!)
 • Wat losse dieren (dino’s, …) – ik koop er zowel van Dreamland als van Schleich
 • Hij wilt een boerderij, we gaan na lang twijfelen voor die van Little People.
 • 2 educatieve spelletjes van Haba
 • Een uitbreiding op onze Kullerbu-set van Haba
 • Een boekentas (Moet dat echt? Moeder is hier nog niet klaar voor!)
 • Een brooddoos, we gingen voor Yumbox Panino, die heeft minder vakjes en lijkt me praktischer voor kleutertjes
 • Een contigo drinkbus
 • Een elektrische tandenborstel

Josephine

 • Rammelaar
 • De Beatbo van Fisher-price
 • Een girly snackdoosje
 • Een speeltapijt (girly ;-))
 • Een placemat (girly, wat dacht je nu?)
 • Een tapijtje, roze natuurlijk.
 • Een nachtlampje, eveneens roze.
 • Een popje van Poupette Paulette
 • Badcape, in het roze 🙂

Ik krijg vaak de vraag wat ik nu écht leuk speelgoed vind.
Speelgoed moet voor mij vooral duurzaam zijn.
Ik ging overigens nooit meegaan in een hype zoals Paw Patrol. Maar eerlijk? Die auto’s, pups, … daar speelt hij UREN mee. Dus – weg moederprincipes.

Andere speelgoedtips wat hier een succes was of is 

 • De wobbel (peuter)
 • Duplo, reis rond de wereld (peuter)
 • De olifant die ballen naar boven blaast (Playskool) (baby)
 • De regenboog van Grimms (peuter)
 • De basisset van Kullerbu (haba) (peuter)
 • Jumbo Color Dessineo, er staat op de verpakking voor kinderen vanaf 4 jaar – maar Jules vond het eigelijk ook al super leuk. Ze leren op een super leuke manier, aan de hand van sjablonen, dieren schilderen. Op de leeftijd van Jules hebben ze nog wel wat hulp nodig, maar mama helpt maar al te graag 😉
  En wat ik het grootste pluspunt vind? Dat het er groot uitziet als ze bezig zijn, maar je het super compact kan opruimen. En dat is volgens mij zijn geld echt waard! 🙂

 

Hebben jullie nog leuke tips? Super benieuwd!
Geniet van de magie! Wat plannen jullie voor leuks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *