Evenement: Miele Experience

Top-huisvrouwen!

Vorige week was ik uitgenodigd op een evenement van Miele. Het moet gezegd: ik werd niet meteen warm van het idee ‘wasmachines’, maar ze beloofde een heleboel tips die ik wél goed kon gebruiken.
Ik heb namelijk de ongelofelijke luxe dat mijn grootmoeder enorm veel voor mij wast/strijkt. Op dat gebied ben ik dus een echt met mijn gat in de boter gevallen. Ze wordt er ook niet jonger op, dus een beetje kennis opdoen om het binnenkort allemaal zelf over te nemen, kon geen kwaad.

Kleine wasjes, grote wasjes…

Ik moest mijn mening helemaal herzien over het ‘huismama’ event en ik ging met een super goed gevoel naar huis. Ik ging ook naar huis met een buik gevuld met enerzijds baby en anderzijds super lekkere hapjes! 🙂
De tips die we kregen van de verschillende Miele-experten waren ongelofelijk fijn en leerrijk.
Omdat ik zovéél reacties kreeg op mijn stories (Instagram), besloot ik om ze in een blogpost te gieten – zodat jullie ze langer als 24u kunnen nalezen. Ik wil graag zovéél tips geven, maar omdat ik het effect er niet van wil verliezen door teveel foto’s of afbeeldingen te gebruiken, gaat het veel tekst na elkaar zijn. Sorry! Je mag gerust nog enkele vragen stellen bij de reacties, ik voel me ondertussen écht een expert! 🙂

My laundry secrets van Miele Belgium

* Geef steeds voorrang aan de zwakste vezel in de stof. Wanneer een kledingstuk 10% wol en 90% katoen bevat, kies dan voor het wol programma.

*Gebruik zo weinig mogelijk wasmiddel. Teveel wasmiddel is slecht voor je machine, je kleding én het milieu!

*Beperk wasverzachter, maar… het ruikt zo lekker 🙂

*Bij meerkleurige kledingstukken, geef voorrang aan de lichtste kleur. Was je marine t-shirt met wit en donkerblauwe strepen met licht gekleurde was.

*Was lingerie en swimwear altijd in een waszakje om ze te beschermen tegen beschadiging. (Fijne was + 30°)

*Was nieuwe kleding steeds voordat je ze draagt. Je spoelt héél veel viezigheid weg. Ik ga niet in detail treden, maar geloof me maar. Het is echt: vies! (Doe dit ook voor jezelf en niet alleen voor je baby)

*Wol en hemden zwemmen graag in je wasmachine, dus prop de machine niet vol.

*Zorg voor je wasmachine, zoals je voor je baby zorgt. Goed dus. Gebruik 1x per week waspoeder, want zo scrub je de machine en was één keer per week op 90° om vieze geurtjes en vieze algen weg te wassen!


Zélfs bij een avondje-uit denk aan manlief #bonuspunten

*Miele verkoopt niet alleen wasmachines (en andere toestellen), maar ook wasproducten voor onze delicate was (webshop!). Ze verkopen bijvoorbeeld een product voor sportkleren. Daar zit een ingrediënt in dat ook in deodorant zit om geurtjes te neutraliseren. Met een man die héél veel gaat lopen (en vaak verkeerd loopt) ga ik dit dus zeker uittesten! Want ik vind dat de zweetgeur vaak lang in de kledij blijft zitten.

*We hebben allemaal jeansbroeken, die blijven afgaan – zelfs na 10 keer wassen! Was ze steeds binnenstebuiten met een beetje vloeibaar wasmiddel voor donkere was. Gebruik écht niet teveel product, want dan krijg je witte strepen.

Ook de knuffeltjes van de kindjes verdienen speciale aandacht!

*Knuffels van de kindjes: kies een programma voor delicate was (30°) en kies voor extra water én extra centrifugeren. Gebruik zo weinig mogelijk wasmiddel.

Ik heb zelfs notities op mijn GSM gemaakt tijdens de presentatie, is dat niks! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *