De magische cadeaudoos: grote broer

Grote broer worden, het is niet niks. 

We mogen dat niet onderschatten of flauw over doen vind ik. Het leven van Jules wordt helemaal overhoop gegooid, zonder dat hij daar eigelijk zelf voor gekozen heeft.
Ze moeten plots alle aandacht die ze krijgen delen. Delen met iemand die ze van haar of pluim kennen. Een persoon waar wij al maanden over spreken als ‘de baby’ of ‘de zus’. En plots is ze daar dan, de baby. En is mama haar buik weer plat. Oké, dat laatste droom ik er even bij. (Hoe leuk zou dat zijn?)

Buiten het feit dat ik Jules zo goed mogelijk heb voorbereid op de komst van zijn zus met verschillende boekjes. Heb ik ook al veel over ‘haar’ verteld. Waar ze gaat slapen, waar ze gaat zitten aan tafel en wat ze gaat eten. Maar als we echt eerlijk zijn, we kunnen onze kindjes er niet op voorbereiden. Hoe goed we ons zelf ook voorbereiden op de komst van een tweede, ook voor ons is dit een beetje een wenmoment van een paar weken of maanden. Dus ook voor de grote broers en zussen. 

De baby komt niet alleen. Ze brengt ook wat huilbuien, kaka-pampers en ‘mama-hang-dagen’ met zich mee. En ik ga ze nog iets laten meebrengen: een magische cadeaudoos. Een cadeaudoos waar Jules een week lang elke dag een pakje mag uit kiezen. Om te vieren dat hij grote broer is geworden en hem te zeggen dat hij dat geweldig gaat doen.

De magische cadeaudoos bezit dus de allerleukste pakjes voor hem. Zodat elke dag een klein feestje wordt. Met 2 jaar en 2 maanden op de teller beseft hij héél goed wat cadeautjes zijn en ook dat ze super leuk zijn! Ik heb een gezonde mix gemaakt van prulletjes en ander speelgoed. Ik ben zelf helemaal niet zo een fan van prulletjes, maar Jules des te meer. 

Hieronder deel ik enkele foto’s van de spulletjes die ik kocht voor hem. Ik ga ze ook allemaal inpakken in cadeaupapier en in een leuke doos stoppen. De doos ga ik dan ook nog eens extra versieren. Ik ben er nog niet uit of hij elke dag een pakje mag kiezen of dat wij hem elke dag een pakje gaan geven. Ik heb bang dat als wij hem gaan laten kiezen, dat hij er 3 wilt en het elke dag drama gaat zijn. En dan is de magie er voor ons ook een beetje vanaf.

Vinden jullie dit een goed idee? Ik zou graag in het totaal 10 pakjes willen, dus ik moet er nog 2 bijkopen. Tips zijn dus altijd welkom!
(PS. De inhoud van de doos bedraagt op dit moment ongeveer een €15) 

Een waterspuit, een sticker-kleurboek, 2 boekjes, waterballetjes, lichtgevende botsbal, kinder surprise en een loei-doos.

3 thoughts on “De magische cadeaudoos: grote broer

  1. Superleuk idee! Wat zal Jules daar blij mee zijn. Misschien nog een pop/knuffel die dan “zijn baby” is?

    Veel succes!

  2. Super tof idee! Wij verwachten eind dit jaar ook een tweede spruitje en geheel toevallig heet onze grote broer in wording ook jules. En is ook twee jaar en bijna 1 maand. Ik heb ook al allerlei boekjes gekocht en we praten er veel over. Ik ga hem denk ik ook een keertje mee naar de gynaecoloog mee pakken maar dit vind ik ook een tof idee. Het zal voor ons idd ook aanpassen zijn twee monstertjes en voor hem idd nog eens zo veel meer. Jullie pakken dat goed aan 🙂 veel succes er nog mee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *